CONCEPTE

L' Àrtica taller és un espai de creació artística amb instal·lacions especialitzades en l’estampació serigràfica. Neix amb la voluntat de ser un punt de trobada per als artistes de Barcelona, un lloc on conflueixin les eines i l’ambient ideal per a desenvolupar tot tipus d’arts plàstiques i projectes artístics.

Què fem?

  • Compartim l’espai amb altres artistes, com a coworking i per a esdeveniments.
     

  • Cursos i tallers de diferents tècniques artístiques.
     

  • Exposicions d’artistes locals i emergents.
     

  • Producció artística i serigrafia artesanal i de proximitat.

Qui som?

 

L'Àrtica Taller som la Lali Solans, arquitecta i artista, i la Lau López, biòloga i artista amb experiència en estampació serigràfica. El taller neix l'any 2017, quan les dues decidim reconnectar amb la nostra passió per l'art i començar a canviar el rumb de les nostres trajectòries professionals.

 

La nostra motivació comuna és l’amor per l’art i la intenció de fer-lo accessible.

Barcelona és una ciutat eminentment cultural, on trobem escoles d’art i disseny, galeries i museus, centres cívics... Tot i així, moltes artistes emergents tenen limitacions a l’hora de trobar espais on poder experimentar amb diferents tècniques. La impossibilitat de disposar d'un lloc adequat i econòmicament assequible i la dificultat de comptar amb tot el material necessari per realitzar certes activitats plàstiques frustra en moltes ocasions l'empenta artística d’aquestes persones.

 

És per això que l'Àrtica vol ser un espai de creació per a aquestes artistes emergents, on es generin noves sinergies a la ciutat i es reforcin valors feministes, antirracistes i ecologistes, creant així una xarxa de suport mutu al barri.